Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

Du ser arkivet för följande månad: 2009-11.

2009-09-29 Höstrallyt

Som vanligt gick starten för årets höstrally från gamla Lv5. Enligt uppgift var det 159 startande ekipage.

Först bar det av västerut. Uppe i Töva var den första praktiska övningen. Street Rulers skötte denna kontroll. Meningen var att man skulle kasta ställningslås så att de hamnade i däck som låg en bit bort. Poäng för varje lås som låg kvar i däcket. Svårare än det såg ut.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2009-08-13 Y-vette mot Streetrulers i brännboll

Förra året spelade Y-vette mot Slingshot rodders, och efter den matchen gick vi segrande ut från planen. Därför kände vi oss extra starka i år, när vi skulle möte Street rulers.
Men på något sätt lyckades Street rulers vinna över oss, sedan om det berodde på starka supporters med CT Henning i spetsen ska jag låta vara osagt. Efter spelet serverades hamburgare som avslutades med kaffe.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2009-07-01 Utflykt Björkudden

17 bilar slöt upp till denna träff till Björkudden. Framkomna ställdes bilarna upp längs nipkanten till Ångermanälven. Eftersom det var en del nya medlemmar med nya bilar med, skulle alla bekanta sig med varandra. Bilarna skulle även inspekteras. Med andra ord, blev det en stunds allmänt mingel.’

Långbord dukades upp vid älvkanten. Där bjöd klubben på kaffe med baguetter innehållande mycket gott. Bland annat gravad lax.

Eftersom kvällen var solig och varm blev vi sittande till långt fram på kvällen. Jag tror att samtliga tyckte att kvällen var lyckad.

Bänkade vid fikabord

Bänkade vid fikabord

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-09-27 Höstrallyt

På årets höstrally 20080927 hade Y-vette sin kontroll vid släda fotbollsplan på Alnö. Det var cirka 140 bilar som körde, antalet deltagare var så många att tipslapparna tog slut vid starten. Totalt deltog ca 400 personer. Y-vettes kontroll gick ut på att man skulle veta hur lång sträcka man skulle åka för att ventilhatten på hjulet skulle snurra fem varv.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-08-07 Brännbolls turnering Y-Vette mot Slingshot rodders

Vi samlades i kåtan på södra berget och dukade upp en hamburger buffé, samt kokade kaffe på öppen eld. När Klockan närmade sig 18:00 verkade det nästan som om våra motståndare Slingshot rodders skulle utebli. Men bäst som det var hördes ett välbekant muller och det var inte åska, utan åtta bilar från Slingshot rodders.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-06-11 Utflykt till sjömärket

Vi var några tappra som trotsade regnet för att åka till Sjömärket och fika.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-06-07 Street Meet och Cruising

Årets Street Meet hade flyttats till Selånger IP.
Några “morgonpigga” Corvetter samlades på Shell i Nacksta. Sedan åkte vi i samlad tropp till Selånger IP. Där ställde vi upp oss på platser förbokade för Y-vette. Under dagen strömmade det till Corvetter undan för undan. Allt som allt kom det ett 30-tal Corvetter. Antar att vi som vanligt var största märkesklubb. Till alla som åkte i en Corvette delade klubben ut kupong för hamburgare + dricka, som klubben bjöd på. Tyvärr kunde inte Jonas Bylund ställa upp i korvätartävlingen. Tur var kanske det. Nytt rekord med 27 st. Bullens varmkorvar åt segraren upp.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-05-25 Vårträff i Nöjeshallen

Söndag den 25/5-08 hade vi en liten vårträff på Nöjeshallen i Nacksta. Från klubben kom det 13 Corvetter och en El Camino. Från Slingshot Rodders kom 3 roddar och en 55:as T-bird. Nöjeshallen bjöd på hamburgare och dricka. Under tiden skulle naturligtvis bilarna inspekteras med efterföljande bilsnack.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2009-03-14 Klubbmästerskap i bowling

Denna tävlig verkar vara väldigt populär. Fler och fler deltagare för varje år.
I år var det 20 stycken som ställde upp. Alla var väl inställda på att bli klubbmästare. Kampandan lyste i ögonen när de kom.
För att de tävlande skulle kunna varva ned lite, intog vi först en Tacobuffé. Mycket god mat hade dukats fram. Tror att många gick alldeles för mätta från matbordet.
Spelet om klubbmästerskapet gick till så att det gällde att ha så hög snittpoäng som möjligt på två serier.
Alla gick med liv och lust in för spelet. Spelstilarna varierade en hel del. Lika så den väg klotet ville ta fram mot käglorna. Jubelrop blandades med svordomar. Alla verkade dock trivas och ha väldigt roligt.

Fortsätt läsa…

Kommentera

2008-02-22 Klubbmästerskap i bowling

Klubbmästerskapet i Bowling är avgjort. 15 sammanbitna och segervissa medlemmar samlades på Enjoy i Birsta för att göra upp om titeln. Efter lite prat om hur träningen lagts upp och vilken taktik som skulle användas, körde tävlingen igång. Under tävlingen var det ganska lätt att avläsa hur det gick för motståndarna. Ofta hördes stönande och pustande. Då visste man att käglorna inte ramlat som de velat. Stönandena avbröts emellanåt av långa ilskna fraser (som jag av anständighet inte törs skriva här). Då hade rännorna anfallit klotet från sidorna.

Fortsätt läsa…

Kommentera