Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

Du ser arkivet för följande månad: 2012-07.

2012-07-06 Power big meet

Vi samlades fredag morgon 9:30 utanför OKQ8, det kom nio bilar för gemensam avfärd till Västerås Power big meet. Vi gjorde två stopp på vägen ner varav det ena var för lunch på Tönnebro, vid ankomsten i Västerås parkerade vi våra bilar i ett parkeringsgarage där de stod skyddade över natten.

Efter gemensam middag på hotellet var det bara att knata ut på gatan utanför, där finbils cruisingen passerade. Senare på kvällen åkte några ut på cruising med egen bil medan ett annat gäng promenerade till hamnen och tittade på både drive-in bröllop och massor av bilar i varierande skick och modeller.

Lördag morgon efter frukosten delade vi upp oss, en del av tjejerna valde att ha en shopping dag i Västerås och vad jag förstod så tyckte de att de haft minst lika roligt som vi som tittat på bilar.

Tjejer är bra konstiga!? 😉

Vi andra beställde en stor taxi som tog oss ut till fältet för Power big meet, en del åkte med egen bil. Men det var kö in till området så det var bekvämt med taxi.

Här fanns massor av försäljningsstånd och bilar utställda. Vädret visade sig från sin bästa sida. Vi hälsade på hos Corvette Aros of Sweden, Västerås klubben, som hade sina bilar utställda där. Bland utställarna fanns Futurliner #8 också att beskåda. När vi var nöjda och tyckte att vi sett allt promenerade vi tillbaka till hotellet för gemensam middag. Efter att den var avklarad tog vi med våra campingstolar och satte oss efter cruising gatan.

Vid promenadstråket satt en äkta Amerikan och spelade blues. Det var en riktig folkfest där folk av alla åldrar sågs ute med picknick korgar. Sundsvalls gatufest kändes bara liten i jämförelse. Synd att Sundsvalls kommun inte har samma positiva inställning till bilhobbyn! Denna händelse generar många extra miljoner till Västerås med omnejd.

Vi ska absolut göra om detta event även nästa år och då hoppas vi att fler vill och kan följa med. Klubben bokar ett gäng rum så fort hotellen öppnar kalendern för år 2013.

Mer bilder kan ni se här: http://www.pixbox.se/alb_show_id1245469_page0.html

 

Kommentera

2012-06-30 Bollnästräffen

Till årets Bollnästräff hade Corvette, Jaguar och Ferrari inbjudits.

Vi var 3 av klubbens bilar som trotsade hällregnet på lördagsmorgonen. Ytterligare 2 bilar mötte upp i Hudiksvall. När vi kom fram till Bollnäs hade regnet i stort sett upphört. På plats i Bollnäs fanns ytterligare en bil från klubben. Hade åkt ned dagen före. Vi blev totalt 54 bilar som sammanstrålade i Bollnäs.

Strax innan vi åkte på dagens utflykt, började solen skina. Då blev det cab ned och takluckor av. Först åkte vi i kortege genom centrum. Mycket folk som stod och tittade. Sedan bar det av mot Växbo lin. Mitt ute i skogen har det byggts upp ett linväveri. Vi blev guidade runt och blev informerade om historien kring uppkomsten av väveriet. Fick även se hur vävningen går till. Berättade bl.a. att lin inte finns att köpa i Sverige. Köps från sydeuropa.

Därefter åkte vi till Arbrå. Där hade Motorhistorikerna en bilträff. Vi åkte kortege genom samhället för att visa upp våra bilar.

Nu var vi hungriga. Riktade in kylarna mot Orbaden. Där serverades vi en fantastiskt god lunch. Sedan åkte vi tillbaka till Scandic i Bollnäs. Där blev det först ett allmänt tvättande och putsande av bilar. Efter lite minglande var det så dags för dragning på lotteriet. Som vanligt en massa väldigt fina vinster. Som avslutning var det prisutdelning till snyggaste bil av respektive märke. Av någon anledning gick Peoples choice för Corvetter till en väldigt gul 81:a från Sundsvall.

Så var det dags för en mycket god buffé. Efter det blev det uppträdande av två tjejer. De bjöd på ett fartfyllt sångnummer med gammal rock. De lyckades väcka liv i oss gamlingar. Efter en stund var golvet fyllt av folk som skakade ned maten. Efter lite mingel framåt kväller var det så dags att uppsöka horisontalläget.

Efter frukosten och en hel del motorprat bar det av för avslutningsturen. Efter diverse kringelvägar hamnade vi så småningom på Gästis i Alfta. Där bjöds vi på en fin avskedslunch

Innan vi skiljdes åt, konstaterade alla att det varit en mycket lyckad och trevlig träff. Vi som varit på alla Corvetteträffar tidigare, konstaterade att det var kul att se andra bilar och träffa andra trevliga mäniskor. Alla var överens om att detta var ett lyckat grepp. Fortsättning följer.

Från oss som var med vill vi framföra ett stort tack till alla som varit med och fixat denna träff.

Som avslutning måste jag berätta att när vi for hem åkte vi öppet. När jag kommit hem och kört in i garaget, packat ur bilen och kommit in, började det regna.

Med fingrarna på tangentbordet

Björn Nordkvist

 

 

 

Kommentera