Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2005-08-14 Augustiträffen i Bollnäs

Helgen 12-14 augusti var det dags för den 9:de Augustiträffen i Bollnäs. I år var det bara 6 bilar från Y-vette som deltog.

Som vanligt inleddes träffen med upprop på fredag eftermiddag. Sedan bar det iväg mot Regnsjö. Där landade vi först på Bojäntans fäbod för ett studiebesök. Vi blev guidade runt och fick en inblick i livet på denna levande fäbod. Blev även bjudna på kaffe med dopp. Fick även smaka av gårdens egen produktion, bl.a. rökt getkorv och getost.

bojantans_fabod_1

bojantans_fabod_2

bojantans_fabod_3

bojantans_fabod_4

Efter detta besök åkte vi vidare till Regnsjö hembygdsgård. Där fick ortsnamnet göra rätt för sig. Precis när vi parkerat, började det ösregna. Vi blev sedan guidade runt och fick en inblick i livet på de gamla Hälsingegårdarna. Massor av gamla saker fanns även till beskådan.

Vid hemkomsten till “baslägret” (Scandic Hotell), ställdes bilarna upp på gräsmattan bakom hotellet. Senare blev det ett seminarium om smörjmedel. Representanter för LE Smörjmedel AB höll ett mycket intressant föredrag om motor- och transmissionsoljor. Även en lokal representant för företaget var med. Denne kom tillbaka dagen efter med en släpvagn full med oljor. Han verkade få sälja en hel del.

Framåt kvällen var det dags för salladsbuffé. Sedan blev det lite mingel, innan en efter en började “droppa av” för att orka med nästa dag.

Lördagen startade med frukost på hotellet. Sedan bar det av i karavan. Vi körde hela gågatan genom Bollnäs. Tror att hela gågatan fylldes av de omkring 50 Corvetterna som deltog. Färden gick sedan i riktning mot Söderhamn. Efter att ha kört en hel del mindre vägar kom vi så småningom fram till Stenö Värdshus i Sandarna. Där blev vi serverade en lunch bestående av en hel del olika “godsaker”.

steno_vardshus_1

steno_vardshus_2

När vi tömt borden på Stenö Värdshus, styrdes kosan mot Söderhamn. Där fick vi poliseskort längst gågatan och fram till torget. Där pågick en bilträff. Torget var fyllt med gamla bilar, mest amerikanare. Våra Corvetter ställdes upp på gatan längst med torget och mitt framför en scen. Som vanligt tilldrog sig våra Corvetter ett stort intresse av publiken.

soderhamn_1

soderhamn_2

soderhamn_3

soderhamn_4

Kvällens aktiviteter inleddes med dragning av lotterierna. Som vanligt var det ett dignande prisbord. Även en hemlig låda auktionerades ut. Innehållet gav mer än väl valuta för pengarna. Träffens enda C6:a och tillika en Convertible vann Peoples Choice. Ägaren heter Arne Sandström från Umeå. Han är numera även medlem i Y-vette.

Efter en 3-rätters middag var det dags för underhållning. In kom 5 ungdomar som jag tror var från Hälsingland. Några hade till och med haft Charlie som gympalärare. De kallades Jon Anderzon Produktion. De bjöd på en mycket fartfylld underhållning (mycket över 110 knyck), där ingen scen användes. De använde de lediga utrymmarna kring borden, även bord, stolar och annat de kunde komma upp på, som scen. De lyckades få igång hela publiken med sin fartfyllda show. De blev gång på gång inropade för extranummer. Dessa ungdomar tror jag att vi kommer att få höra mer av i framtiden.

middag_med_underhallning_1

middag_med_underhallning_2

middag_med_underhallning_3

Efter söndagsfrukost skulle rummen tömmas och bilarna skulle packas. Sedan vändes kylarna mot Gokartbanan i Kilafors. Där kördes 4 kvalificeringsheat och 1 finalheat. Endast Anders Gelfgren från Y-vette ställde upp. Tyvärr lyckades han inte ta sig till final, trots en kämpainsats.

Träffen avslutades sedan som vanligt på Kilafors Herrgård. I år fick vi ställa upp Corvetterna i parken ned mot sjön. Som alltid serverades vi en utsökt lunch.

kilafors_herrgard_1

kilafors_herrgard_2

Efter lunchen var det dags att ta farväl av alla Corvettevänner och styra kosan hemåt. Tror dock att de flesta redan ser fram mot nästa års 10-års jubileum.

Vill tacka Charlie och de övriga i arrangörsstaben för en mycket trevlig Augustiträff.

Med fingrarna på tangentbordet
Björn Nordkvist
Y-vette Corvette Club.

Publicerad 2009-11-23 klockan 15:48 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera