Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2009-09-29 Höstrallyt

Som vanligt gick starten för årets höstrally från gamla Lv5. Enligt uppgift var det 159 startande ekipage.

Först bar det av västerut. Uppe i Töva var den första praktiska övningen. Street Rulers skötte denna kontroll. Meningen var att man skulle kasta ställningslås så att de hamnade i däck som låg en bit bort. Poäng för varje lås som låg kvar i däcket. Svårare än det såg ut.

Färden gick sedan vidare mot Bergsåker och upp mot Indal. Vid korset med vägen mot Bergeforsen var nästa praktiska anhalt. Den sköttes av Slingshot Rodders. Här gälde det att spotta en gelegroda så långt som möjligt. Poäng efter längd. Problemet var att grodorna var goda och att jag inte ville spotta ut den.

Sedan bar det av mot Bergeforsen. Via Fagervik och Timrå, hamnade vi sedan i Gångviken. Den kontrollen sköttes av Sven-Åke H och Carin E. från Y-vette. Till sin hjälp hade de Tommie L. Här skulle man med förtäckta ögon kasta pil på balonger som satt på en tavla. Poäng för varje sönderkastad balong. Undrar om Sven-Åke & Co hade någon luft kvar efter den dagens balongblåsning.

Sedan gick färden via Johannedal och Tunadal fram till slutmålet Nordichallen i Gärde. Där svarade SHRA Sundsvall för den sista praktiska övningen. De hade placerat ut sockerbitar i sick sack på marken. Det gällde att köra söner dem med något av det högra hjulparet. Poäng efter antal sönderkörda sockerbitar. Svårt.

Från start till mål fanns det dessutom ett antal mer eller mindre omöjliga frågor utplacerade. Poäng för varje rätt.

Efter en bit mat på restaurang Etage, blev det så småningom dags för prisutdelning. Det var ett dignande prisbord. Dock fick inte undertecknad ta del av det. Så många priser fanns inte.

Vill passa på att tacka alla som var delaktiga som funktionärer och som möjliggjorde denna mycket trevliga dag. Jag såg inga sura miner på hela dagen.

Hade tyvärr ingen kamera med mig. Däremot finns många bilder på Street Rulers hemsida.

Björn Nordkvist

Publicerad 2009-11-30 klockan 15:50 i Utflykter och aktiviteter av Björn Nordkvist

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera