Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

Välkommen till nya hemsidan

Detta är Y-vettes nya hemsida.

Lämna gärna synpunkter nedan. ( klicka på kommentarer här nedanför )

Om det är första gången ni skriver något på sidan så kommer texten inte att visas direkt. Inlägget måste först godkännas av administratören. Har ni redan ett godkänt inlägg så visas texten direkt.

Publicerad 2009-12-13 klockan 08:41 i Information av Jonas Bylund

20 kommentarer

 1. Lennart Larsson 2009-12-08

  Skitfrän sida…..
  men alla bilder kom inte med på våra bilar från gamla webben, kommer dom senare? /Lennart Larsson

 2. mats jonzon 2009-12-08

  Vilket lyft!

  Ett tips: När man skrollar upp och ned så följer den eleganta menyn till vänster inte med. Och då missar man vår gästbok som finns längst ned. Men om ni trycker på F11 så att ni får helskärm så kommer även den fram. Ett till tryck på F11 så kommer ni tillbaka till det normala läget som ni förmodligen är vana att se.

  Kanske Jonas kan ordna så den följer med eller får en egen skrollning?

 3. Lars Höglund 2009-12-08

  Mycket snygg hemsida,helt klart ett stort lyft.Tummen upp för den nya looken =D

  Lars

 4. Magnus 2009-12-08

  Vilket lyft, nu borde vi få en mer levande webb sida.
  /Magnus

 5. Lennart,

  Jag byggde sidan ‘bredvid’ den gamla och när den flyttades till rätt ställe blev det lite problem med många bilder. Jag kommer att gå igenom sidorna och laga till dom eftersom.

 6. Mats,
  Nu följer menyn med sidan när man ‘scrollar’.
  Bättre eller sämre?

 7. Peter Johansson 2009-12-09

  Snygg sida…
  men vore bättre om sidorna var fasta och bara mitten kunde scrollas, blir lättare att hoppa mellan länkarna då..
  /Peter

 8. Nu har jag bytt tillbaka till fast meny på vänstra sidan.
  Jag tycker att det är bättre så på min dator. Det beror ju på vad man har för upplösning på skärmen. Är det många som inte ser hela menyn? och hur mycket saknas?
  Ett till alternativ är ju att krympa ihop den lite.

 9. Björn Nordkvist 2009-12-09

  Hej Jonas.
  Jag ser att senaste inläggen i Gästboken hamnar överst.
  Här hamnar de längst ned. Kan det vara bättre om de alltid hamnar överst.

 10. Mats Jonzon 2009-12-09

  Jonas> Jag har inga problem med att använda F11 för helskärm. Jag ville bara tipsa om det eftersom att det kan vara lätt att helt missa att det finns en gästbok om man inte vet om den. Sen kanske de flesta kör med högre upplösning än vad jag gör? Jag vill inte ha det så smått på skärmen. Jag kanske har blivit gammal och närsynt?

  Precis som Björn säger så skulle det nog vara bra att vända på steken. Senaste inlägget överst helt enkelt. Går det, Jonas? Det kommer att bli en lååång radda (hoppas jag) med kommentarer så småningom och då blir det lite segt att måsta skrolla genom alltihopa.

  Men det är vad jag tycker och önskar. Vad tycker ni andra?? Kom igen och gör din röst hörd!

 11. Mats Jonzon 2009-12-09

  Oj, nu efteråt ser jag att du redan ändrat till “senast överst” i gästboken. Det tycker jag blev bra!!

 12. Det går att vända på ordningen här också, men jag vet inte om det blir bättre. Kommentarer som är kopplade till en bilsida, utflykts-sida eller info-post som denna har ju normalt inte många inlägg och det är ju mer lättläst uppifrån och ner.
  Gästboken däremot kommer ju att vara flera sidor lång och då är det ju bättre att vända på ordningen.
  Inmatningen för nya meddelanden bör ju vara närmast det nyaste meddelandet och därför ändrade jag i gästboken.

 13. Nu har jag gått igenom bilderna i ‘våra bilar’. Utflykterna kvar.

 14. mats jonzon 2009-12-09

  Jonas> Ok, du har en poäng där.

 15. Christer Sjödin 2009-12-10

  Mycket bra jobbat, all heder för det nerlagda arbetet! och den possitiva kicken för klubben….;-)

 16. håkansson 2009-12-11

  hej allhiopa.
  det är väl inte utseendet på hemsidan som räknas,det
  är väl innehållet,eller?
  jag saknar stuket som alla andra klubbar har,”forum-köp/sälj,tekniska frågor etc…..

  mvh håkan (medlem C4registery.com)

 17. Mats Jonzon 2009-12-12

  Håkansson> Nej, det är inte bara utseendet som räknas. Men det betyder mycket. Det är dessutom inte bara utseendet som är nytt. Jonas har lagt ned massor av sin fritid och sitt kunnande för att skapa något bättre och som lättare kan användas och skötas av hela styrelsen. På så vis så kan vi ge en snabbare uppdatering och respons. Allt hänger inte på en person längre!

  Innehållet räknas absolut och här är det såklart medlemmarna som ska bidra med det! Kommer det inte in något, t.ex. inlägg på gästboken, så blir det ingen bra hemsida. Och många medlemmars bilar saknas i “Våra Bilar”. Om jag räknat rätt så är det bara 5 inlägg skrivet av 4 medlemmar förutom styrelsen. ALLA är välkomna att använda ”Gästboken”, som ju också är ett forum! Berätta en rolig historia eller vad Ni vill.

  Att lägga in ett fullständigt forum är fullt tänkbart om…. förlåt! NÄR vi får upp besöksfrekvensen. Tills dess så tycker jag att vi använder “Gästboken”. Där kan vi skriva frågor, tips, synpunkter eller sälja/köpa. Med få inlägg hittar man vad som söks ändå. Vi har ingen nytta av ett forum med många olika ämnen som ingen skriver i. Det finns många döda forum därute.

  Om Du, eller någon annan, har möjlighet att bidra med tid, kunnande och engagemang för att skapa förbättringar så är det välkommet. ALLAs engagemang är önskvärt. Det är ju det som skapar en förening/klubb. Utan aktiva medlemmar är vi inget alls!

  Oj, det här blev ett långt inlägg! Nu måste jag gå käka middag.

  Ha de´! 🙂

 18. Som Mats skriver är det i huvudsak två anledningar till att den nya hemsidan skapades. Det ena var att fräscha upp utseendet. Det andra och viktigaste är att använda ny teknik som gör att sidan kan administreras via webbläsaren. Alla i styrelsen kan få en egen inloggning med ‘editor’-rättigheter och kan då ladda upp bilder och skriva reportage. Det är alltså inte enbart jag som kan lägga upp ny information på sidan. Om det är någon utanför styrelsen som tycker om att skriva reportage så kan vi i styrelsen besluta att ge även denna ‘reporter’ en inloggning.

  Även som vanlig användare har denna sida några trevliga nyheter.
  Tidigare hade vi ju en gästbok och där är det ingen större skillnad.
  Nu kan vi även kommentera andra ‘poster’, reportage eller vad man vill kalla det. Detta är ju en post utanför gästboken där vem som helst kan skriva och tycka. Detsamma gäller även i ‘våra bilar’ och ‘utflykter’. Om man t.ex. tycker att en speciell Corvette är väldigt gul så kan man kommentera det på den bilsidan. Jag antar att det kommer att komma ett reportage med bilder om dagens julbord ganska snart. Vi som var där kan då om vi vill lägga till våra egna kommentarer. Det blir alltså en egen liten ‘gästbok’ för varje bil och varje utflykt.

  Vi i styrelsen har naturligtvis möjlighet att radera kommentarer som vi tycker är olämpliga, men det tror jag inte vi ska behöva göra.

  Forum är trevliga och jag är själv medlem på många. Tyvärr kräver forum oftast mer tid av moderatorer, som forumpoliser kallas. Dessutom behöver ett forum många medlemmar för att bli levande. Om 10% av klubbmedlemmarna är aktiva på hemsidan så är det 10 personer. Det blir inget levande forum. ‘Corvette Club Sweden’ har ett forum med bland annat teknikfrågor och vem som helst kan registrera sig. Det är inget krav att man ska vara medlem i den klubben och det forumet har nästan 2500 medlemmar. Har man någon klurig teknikfråga gällande corvetten får man antagligen lättare och snabbare svar där även om det finns duktigt folk i vår klubb.

 19. Det fick inte plats mer i förra posten 🙂

  En menyflik för köp/sälj kanske skulle vara något eftersom avståndet har betydelse. Det skulle i så fall kunna vara en separat ‘gästbok’ och man kan lägga in ett filter så att man bara ser inlägg från senaste året.

  Men tills vidare så tycker jag att det är helt ok att använda gästboken om man har något skrot man vill sälja.

  Det blev långt det här med.

 20. Waoo, snyggt jobbat. Kul att ni jobbar med sidan, designen blev ju kanon. Jag hoppas ni medlemmar ser till att er webbis har material och ideer att jobba med. Det är ju ibland så att det är betydligt fler som har åsikter om det ena eller andra istället för att bidra till att hålla dessa sidor levande med material fotat som skrivet.Skälet att jag tittade in hos er att jag med jämna mellanrum kollar de länkar som finns hos oss,dels att de fungerar men även för att se att sidor vi länkar till har hyfsat färska grejer.Ni kan vara lugna,er sida lever 🙂

  Keet up the good work
  MVH
  CeTe
  Webbis
  Street Rulers


Kommentera