Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

1960 HT, Olle Nordlander

bergsaker5

När jag var 12 år och hade cykel med 3 dynamo och cyklade runt stan, fick jag syn på en vit 62:a Corvette, jag minns att farfar hade pratat om en Chevrolet lastbil han haft så Cheva kände jag till men inte Corvette. Såg senare i livet en 68:a i guld hos en handlare i Skönsberg och Jonny “Gasfot ” Jonsson triumfera med höger dojan utsträckt ur sidorutan på sin 68:a vid vinsten på Mantorp 1974. År 1975 köpte jag min första Corvette, en 70: coupe, efter gata och race med 462 BB ville jag varva ner och sökte en 58-60. Denna bil som är en 60:a köpte jag i Sundbyberg 1982 av en kille som vid en luffar resa 1972 vunnit pengar på Black Jack i Reno och köpte bilen av en Kines i Chinatown San Fransisco. Han tog hem bilen och köpte en splitt ny LT 1 motor på Leufvens , sen blev bilen stående i 10 år.

bergsaker6

Jag köpte bilen 1982 och efter som jag var klar med hoppa högt kamaxlar och 4.56 i baken så skulle denna bil bli min nya glidare . Rev ner bilen i molekyler och beställe grejer av en polare som bodde 10 mil ifrån Ecklers , han var flygare och flög ibland mindre plan mellan USA och Sverige, vid en sådan resa tog han med sig alla delar till min bil , rubbet . Lackade bilen 1984 och började med montering som tog 16 år, jag tappade lusten när instrumentbrädan misstämde en tum i högtalar hålet, en ny bräda inköptes vid en bröllopsresa till Florida –91. När vi klivit in i 1999 kände jag att nu skulle det hända saker och på nationaldagen 6 juni 2000 besiktigades bilen på ASB i Ånge efter 28 år i olika garage och min första tripp blev till Y-vettens träff i Bergsåker. Jag har kört bilen 1000 miles sommaren 2000 som var den regnigaste på många år , men jag siktar framåt med många mer miles och trevliga möten med mina kompisar i Y-vette Club .

vi_varv00f

Publicerad 2009-11-18 klockan 22:40 i Våra bilar av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera