Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2000-08 Augustiträffen i Bollnäs

bollnas00fSå var det dags att ge sig iväg till Bollnäs. Vi var 5 tappra ekipage som samlats nere vid Akva. Undertecknad, Anders Gelfgren, Lasse Svedin, Sören Näsholm och Jan Thunborg. Efter mycket gny från Sören hade vi kommit överens om att samlas för avfärd kl. 08.00 från Akva. Sören tyckte att det var mitt i natten.När det var dags för avfärd, tog jag kön bakom Janne i 64:an. Efter c:a 25 m stannade han. Vad nu då, tänkte jag. Är det redan dags för rökpaus?. De andra fortsatte i godan ro, medan Janne och jag stod kvar. Efter en stund kom han ut ur bilen. “Den bara dog och jag är utan ström” var hans förklaring.

bollnas00f

 Sedan dök han med huvudet före in i bilen och började dra i alla tänkbara och otänkbara kablar. När detta inte gav resultat försvann han ned i motorrummet. Efter att vi “slagit våra kloka” ihop, kom vi så småningom på att batteriet var tomt. “Vi åker på OK och köper ett nytt” föreslog han. Sagt och gjort. Nytt batteri inköptes. Efter att ha rivit och monterat tillbaka diverse “prylar” som satt i vägen, fick vi batteriet på plats. Nu startar och far vi tänkte jag. Ack vad jag bedrog mig. När han vred på nyckeln snurrade bara startmotorn. Efter en del olika resultatlösa försök, kom jag med ett gammalt välprövat förslag. “Slå på den”, sa jag desperat. Janne fick tag i min största ringnyckel och började bearbeta startmotorn. Och se, när han vred på nyckeln, startade bilen.

bollnas00d

Som tur var hade de andra ringt och undrat vart vi tagit vägen. De stod och väntade på oss söder om stan. Kom iväg c:a 1 tim. efter utsatt tid. Sedan gick resan till Bollnäs utan problem. Kom ned i god tid till 11.00, då det hela började.

Efter en kort genomgång av Charlie Östlund bar det iväg i kortege. Mullrade gott när 48 Corvetter startade på Scandics parkering. Efter några mils körning kom vi så småningom fram till Harsagården. Ett naturskönt ställe mitt i skogen vid en sjö.

Innan vi fick parkera bilarna skulle vi bevisa att vi kunde parkera. Varje bil skulle backas mot ett lodrätt snöre. Skulle stanna så nära snöret som möjligt utan att vidröra det. Oj, vad långt ifrån man står när man tror att man står någon cm. ifrån. När alla gjort backprovet och sedan parkerat på gräsmattan ned mot sjön, fick vi lite tid att bekanta sig med varandra. Efter en stund fick vi gå in och avnjuta en underbar lunch. Oj vad mätt man kan bli. Tur att man har en ratt som går att skjuta undan. Sedan fick vi tävla i att kasta freesbe i ringar, skjuta prick med pilar med blåsrör, kasta hästskor och gissa antal spik i en glasburk. Alla dessa idrottsgrenar tillhör mina favoriter. Kommer inte ihåg om jag fick några poäng.

Bollnas00c

Efter allt detta kraftiga idrottande, fortsatte vi sedan färden. Efter ett ?? antal mils körning på asfaltvägar av skiftande standard, kom vi så småningom fram till eftermiddagens mål, Växbo kvarn. Det är en gammal kvarn och mälteri. Dessutom finns där servering. Ligger mycket naturskönt vid en damm. Där kom vi 48 Corvetter inmullrande och ställdes upp på alla möjliga och omöjliga ställen. Tycker nästan synd om de som satt och njöt av tystnaden i solskenet. Som plåster på såren, fick de emellertid beskåda alla våra skönheter medan vi fikade. Kaffe och en jättegod bakelse stod på menyn. Tid fanns även för att gå runt och titta och prata.

Sedan var det dags att åka tillbaka till Bollnäs. Bilarna ställdes upp på gräsmattan på baksidan av Scandic Hotell. Charlie redogjorde för kvällens program. Sedan var det dags att boka in och göra sig redo för kvällens övningar. Vad sägs om 450:- för dubbelrum och frukost? Billigt va?

Efter fria uppladdningar, var det så dags att gå ned i restaurangen för kvällens aktiviteter. Inleddes med prisutdelning från dagens tävlingar. Ingen av oss fick något pris. Får åka på träningsläger inför nästa träff. Av någon underlig anledning vann jag heller inget vid dragningarna på lotteriet. Omutbara lottdragare.

Bollnas00b

Sedan vankades det mat. Blev serverade en härlig måltid. Underhållning blev det också. Charlie hade lyckats få den kände imitatören Göran Gabrielsson att uppträda. Han höll en längre show, där han imiterade de flesta kändisarna i Sverige. Charlie fick höra sig själv prata, fastän han var tyst för tillfället. Gabrielsson fick alla att skratta under hela showen.

Efter maten var det tid för umgänge och prat. Av någon anledning blev stämningen högre och högre ju senare det blev. Tyvärr var vi tvungna att gå och lägga oss för att orka med nästa dag.

Bjöd lördagen på fint väder så var det tvärt om på söndagen. När jag slog upp mina blå och tittade ut var det jämngrått. Efter en stund började det att regna. Regnet bara fortsatte, fortsatte och fortsatte.

Efter frukosten var det meningen att vi skulle åka och ställa upp Corvetterna i anslutning till Varpendagen i Bollnäs. Där skulle vi Corvettefolk ha ett lag som deltog i Varpenrodden (kyrkbåtsrodd). Efter en hel del dividerande lyckades Charlie mönstra på ett lag. Beslutade att senarelägga avfärden från hotellet och strunta i träningen p.g.a. regnet. Ansåg oss besitta nödvändiga färdigheter i roddens ädla konst. Själv blev jag utsedd till “kapten på skutan”. Eftersom vi inte hade några regnkläder, införskaffades sopsäckar i plast. Med dessa pådragna, gjorde vi stor succé när vi tog plats i båten. Tyvärr hindrade plastsäckarna roddarna från att ta ut årtagen ordentligt. Vi kom trea i vårt heat (av tre båtar). Efter det att vi kommit iland smög vi oss till bilarna och gled så tyst som möjligt mot nya äventyr.

Nytt mål var Kilafors Herrgård. Där hölls aktiviteter som vi behärskar till fullo. Vi avnjöt en härlig avslutningslunch. Efter lunchen och mera umgänge var det så dags att bege sig hemåt.

Bollnas00a

Under förmiddagens regnande hade Anders vindrutetorkare lagt av. Han fick köra hem i regnet med fartvinden som torkare. Efter ett tag försvann Janne plötsligt. Körde bakom mig. När jag efter en stund ringde upp honom, meddelade han att han hade problem med torkarna. Han hade dock fått igång dem. Färden hemåt fortsatte sedan utan problem. Förutom att Janne stannade då och då för att få igång dem.

Innan vi for till respektive boning stannade vi för ett sista snack. Vi var alla överens om att vi hade haft en mycket trevlig helg. Vi har redan reserverat denna helg nästa år. Synd bara att inte fler kunde åka med.

Vill passa på att framföra ett stort TACK till Charlie och hans medhjälpare, för en helt fantastisk helg. Trots söndagens regn.

Björn Nordkvist

Publicerad 2009-11-19 klockan 10:36 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera