Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2000-08 Sollefteå

En lördag i dimman

sobn00a

Ja nu är det väl inte riktigt som ni tror, men utan att gå händelserna i förväg ska jag berätta den här historien från början. Det började redan på torsdagen, jag jobbade på en Toyota som enligt en i Corvette kretsar känd bilnasare från Alnö med högsäte i Birsta, skulle vara en bil med otrolig kvalitet. Det visade sig emellertid att byte av skärmkanter på denna kvalitetsvagn inte var så enkelt som man hade rätt att tro.
Men jag kämpade hårt, för jag hade i tankarna, att om jag hann tillräckligt mycket med Toyotan och var snabb med att byta hängrännor och stuprör på fredagen, så skulle jag få en avslappnande tur med y-vette Corvette club på lördag. Jag slet som ett djur på fredagen med rännor och rör och klockan 6 var jag klar med hela översidan på kåken. Glad i hågen insåg jag nu att den efterlängtade Corvetteturen låg inom räckhåll.

sobn00b

Med den tanken i färskt minne slappade jag med en liten Black Velvet och Cola och lite grillning på fredagskväll, klockan 2300 var det dags att koja, man ville vara fräsch på lördag. Efter bara 35- 40 minuter insåg jag att den här natten inte skulle bli så trevlig, har man som jag jobbat med bilplåt i många år så vet man när man fått en slipflisa i ögat, och det var precis vad som hänt, jag hade en bit Toyota i ögat.
Eftersom det inte är första gången, så hade jag en ampull med ögondroppar och mot förmodan visste jag även vart jag även hade den. Nöden har ingen lag och det var totalt omöjligt att sova med detta jättelika “gruskorn” i ögat, så det var lika bra att droppa i medikamenterna och hoppas att det skulle ge med sig. Det visade sig snabbt att så inte var fallet, nu fanns det ingen återvändo, det var bara snällt be sambo om skjuts (på grund av BV och Cola) till distriktsläkaren.

sobn00c

Efter en kortare väntetid fick jag komma in till läkaren, som direkt när han såg mig helt förskräckt var på väg att kasta sig på telefonen och ringa ögonjouren i Sundsvall. Ögat saknade helt iris det var bara en stor svart pupill. Lite skamsen kom min bekännelse om ögondropparna. Efter bedövning av ögat skrapade läkaren lite, men han fick inte bort allt, varpå han sa att jag måste komma tillbaka på lördag för ett nytt försök. Han skickade med mig salva som skulle appliceras var 3:dje timme så att jag skulle kasta alla eventuella ampuller ögondroppar som jag hade kvar (jag försökte sälja “lagret” till honom men han var inte intresserad).
Äntligen hem och sova, med bedövningen fullt verksam var det ingen konst att somna trots att jag misstänkte att det var nog bara att ställa in Corvetteturen.
Lördag morgon! Den 2/9. Alla som fått en flisa i ögat vet hur det känns och hur det ser ut, mitt var inget annorlunda så när Björn ringde hade jag inga som helst planer på att sitta och köra bil, snarare att söka upp ett mörkt rum eller dra ner alla persienner och ligga lågt.

Men skam den som ger sig, med båda ögonen rinnande staplade jag utför trappan, satte mig i bilen, tog på mig solglasögonen trots att det var alldeles grått ute och gav mig av ner till järnvägsstationen. Efter att ha hämtat upp Mikael Forsgren i Kramfors och Tomas Wiklund i Bollsta for vi 8 bilar till Sollefteå (jag tyckte hela tiden att vi var 16 men å andra sidan såg jag 8 bakljus på Tunborg´s 64:a också).
Efter mat, dryck och snack på Hallsta styrde vi kosan mot höga kusten hotellet via Multrå och Björkåbruk, där blev det kaffe och naturligtvis mer snack och klockan 16:00 var jag tvingad att lämna detta trevliga sällskap för en ny träff med läkare. Alla som vill veta mer om den här dagsutflykten får fråga någon annan som var med för jag kan inte komma med någon mer information

sobn00d

En som var med men inte såg något

Publicerad 2009-11-19 klockan 11:35 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera