Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

1975 Coupe, Lennart Larsson

Vi är nu busfärska medlemmar i Yvette medlemsnummer 150.
Efter en massa funderingar så bestämde vi oss (jag och min fru) för att köpa en Corvette, kollade runt hos privatpersoner och bilfirmor i Sverige. Det fanns en mycket fin bil på Gotland men det kändes svårt att åka dit och titta, vips meddelade han som ägde bilen att nu står den i Stockholm till försäljning så det vara bara att åka ner och titta. När ägaren lyfte på bilpyjamasen och bilen visade sig sa vi båda…. den skall vi ha. Kändes rätt bara. När han sedan startade upp motorn och V8:n brummade till med sina 430 hk genom sidepipsen så var vi sålda.
Bilen importerades från USA år 2000. Den är från 1975 och fälgarna från 1978. Det är en smalblock 350 borrad till 355 som är bänktestad till 430 hk. Växellådan är en manuell 5 växlad “Doug Nash” racinglåda. Nytt insug, Edelbrock RTM och ny förgasare, 3310 – 750 ci och Sportsman II toppar. Smidda högkompresionskolvar “Keith Black” och en Competition cam 292H, 244 grader, MSD tändsystem, Ny startmotor. Kromade Hooker Sidepipes. Renoveringen gjordes 2004 av en motorbyggare i Ludvika, sedan har den gått 500 mil tills idag.
Vi ses i sommar……

Publicerad 2009-11-22 klockan 01:52 i Våra bilar av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera