Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

1984 Coupe, Per-Olof Rutfors

Hur börjar man en sådan här berättelse om en bil? Jag hade ett personligt behov av att äga en kul bil på sommaren. Den skulle vara snygg och ha en kraftig motor. Valet föll på en Corvette. Mina grundkrav var AT, LI, silver-färgad och orginal iövrigt. Sökte drömbilen i olika motortidningar under ett halvårs tid, efter mycket sökande hittade jag slutligen en annons i gula tidningen som motsvarade mina önskemål. Affären blev av och jag köpte bilen i Stockholm hösten 1998.

porothsida

Vad fick jag då tag i? En Corvette av 1984 års coupe med 350 motor (5,7 liters V8) som hade tagits hem som flyttgods från USA 1987, av någon anledning hade man bytt växellåda 1988 till en förstärkt model. Option på bilen är AT, AC, CC, DBS, LI, PD, PDS samt RD.
Den längsta resan jag har gjort med bilen var hösten 1999 då jag med två hundar for till Kiruna och jagade fågel, 90 mil med två hundar gick som på räls. Första sommaren körde jag 700 mil, därefter har det blivit 300- 400 mil varje sommar.
Härligaste minnet med bilen, 236 på hastighetsmätaren.. he.he..

porotvsida

Publicerad 2009-11-22 klockan 02:01 i Våra bilar av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera