Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2001-08 Augustiträffen i Bollnäs

bollnas01a

Den 10 -12 augusti 2001 firade den mycket uppskattade “Augustiträffen” 5_års jubileum med inte mindre än 58 stycken corvetter från mellansverige, även ett antal bilar från grannlandet Norge visade upp sig.
Att träffen blivit uppskattad genom åren råder inget tvivel om. Huvudkomponenten genom åren har ju varit Corvetten, men att deltagarna fått se en hel del turistattraktioner i Bollnäs och runt om i Hälsningland har fått ett mycket possitivt bemötande hos alla parter.
Årets träff skulle visa sig bli den kanske bästa genom alla år med inflyttning på fredagen och salladskväll på Scandic Hotell i Bollnäs. Lördagen startades upp med en Corvettekortege på stadens gator. Därefter åkte karavanen på kurviga vägar i en härlig natur efter Ljusnans dalgång till Järvsö och Stenegård, en storgård i hjärtat av Järvsö. Hela gården är kulturminnesskyddad. Inte nog med detta, denna dag fanns även “antikrundan” på besök, en stor lycka för många av oss.
bollnas01b

Efter att vi klarat av Stenegården bar det av mot Bollnäs, ett stopp gjordes vid hamburgerkedjan Max för de som var hungriga. Vid 18-tiden var det dags för prisutdelning och den ombesörjdes på ett proffsigt sätt av Bollnäs turistansvarige Bertil Hult.
Därefter var det tid för 3-rätters midddag och under middagen underhöll Magic Ramondo på ett väldigt imponerande sätt. Senare på kvällen var det dags för träffens höjdpunkt, nämligen scenshowen som skulle visa sig bli en dundersuccé. Vad sägs om Henrik “Elvis” Åberg, Magic Ramondo och inte att förglömma konfranciern Göran “Show” Gabrielsson. Vilken lycka för arrangemanget att det på lördag förmiddag skulle visa sig att Henrik placerat sig på en hedrande 4:e plats på Svensktoppen. Bingo för arrangemanget och för Henrik.
Söndagen ägnades åt en tur till kusten, nämligen Söderhamn och “Flygstaden”. Där besöktes det sevärda flygmuseet, som invigdes 1999 och drivs av F15 Kamratförening. Museet består av två delar, en flygplanshall med flygplan och motorer samt tillhörnade utrustning och en avdelning där F15:s olika verksamheter visas.
Som avslutning på 5-årsjubileet åt vi en utsökt lunch i flygflottiljens matsal och därefter kaffe med kakor.
Vilken höjdarhelg!

bollnas01d

Prislista
Long distans: Odd Arvid Strand 85 mil Norge
Köpmännens Favoriter
1:a Karl Erik Sparr 1970 corvette Convertible Våmhus
2:a Sven Erik Mattsson 1969 Corvette Coupe, Gryksbo
3:e Mats Sillerström 1989 Corvette coupe, Sundsvall

Klubbar som var representerade: Club Corvette Sweden, Corvette AROS of Sweden, Y-vetterna Sundsvall samt Club Corvette Norge

bollnas01e

Ett stort tack från Y-vette till Charlie och hans fru för denna trevliga helg

Publicerad 2009-11-22 klockan 02:45 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera