Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2005-07-15 Dagsutflykt

Sent på eftermiddagen torsdag den 14/7, ringde Mats Persson från Motorcentrum. Han undrade om jag på fredag kunde åka till Norrköping och hämta en Corvette C6, som skulle till Sundsvall. På hemvägen skulle den visas upp för en eventuell köpare i Stockholm. Innan jag hade hunnit tänka mig för hade jag svarat ja.
Fort ned till Motorcentrum för att hämta ut en bil att färdas i och ordna en del praktiska detaljer. Åter hemkommen ringde jag Anders Gelfgren för att höra om han var villig att åka med. Han “nappade” direkt på förslaget.

Klockan 06.00 satte sig jag och dottern Cecilia, Ander och Marie i den Opel Meriva, som Motorcentrum ställt till vårt förfogande. Jag satte mig bakom ratten och det bar iväg. Efter en kort rast vid Iggesund ville Anders överta ratten. Hade lagt märke till hans lystna blickar efter mot förarplatsen. Snäll som jag är, lät jag honom köra vidare.

Nämnas kan att han länge vurmat över att köpa en Miata. När jag vid några tillfällen frågade om jag skulle byta av honom, vägrade han att flytta på sig. Tror att han i denna bil som blivit utsedd till “Årets familjebil”, funnit sin nya dröm.

Vid 12-tiden var vi nere i Norrköping. Innan vi for till Motorcentrum intog vi en väldigt näringsriktig lunch på Max.

Efter det att vi hämtat ut C6:an på Motorcentrum och uppmanats att ta det försiktigt, startade vi hemfärden. Efter en del lock och pock lyckades jag få Anders att lämna Opeln och i stället ratta C6:an.

Utan missöden kom vi fram till Stockholm. Anders hade fått vägbeskrivning till den bilfirma, där den tilltänkta köparen skulle finnas. Efter en del “norsk rondellkörning”, hastiga filbyten och vändningar kom vi fram till bilfirman. Där vidtog provkörning, visning av bilen och mer provkörning. Sedan fick vi vänta medan köparen, bilfirman och Motorcentrum inledde förhandlingar. Efter drygt 2 tim fick vi klartecken att fortsätta hemfärden.

Inför hemfärden hade Anders studerat sin medtagna GPS-mottagare. Hade sett hur vi lättast skulle komma ut på E4:an. Det var enkelt. Vi skulle åka till en rondell och vända. Sedan skulle vi ta till höger i en korsning. Vi skulle sedan i princip vara ute på E4:an. Färden startade med Anders först och jag efter. Vändningen i rondellen gick bra, likaså högersvängen i korsningen. Sedan hände något. Vi återföll i “norsk rondellkörning” och hastiga filbyten. Plötsligt var vi mitt inne i Stockholms centrum. Så småningom lyckades vi komma till Norrtull. E4:an var vår.

I trakten av Tierp stannade vi för en välbehövlig middag. När vi sedan skulle fortsätta, kunde jag inte hålla Anders från Opeln längre. Jag blev alltså tvungen att köra C6:an.

Nämnas kan att jag efter en del trädgårdsarbete i början av veckan, har gått och dragits med ont i vekryggen. Detta onda hade gjort sig starkt påmind under hela dagen. Hade en del problem att komma bakom ratten. Helt plötsligt kändes inte problemen av på samma vis. Inte att undra på med denna ombonade och sköna förarmiljö.

Resan mot Sundsvall förflöt sedan i ett lugnt och avspänt tempo. Avbröts någon gång av “påtvingade” axprov och liknande. Strax efter 23 på kvällen lämnades bilarna över i Motorcentrums vård.

Text: Björn N
Foton Björn N, Anders G

Publicerad 2009-11-23 klockan 12:21 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera