Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

2005-07-23 Y-vette Corvette Club – 5 år. Jubileumsutflykt.

Så var det äntligen dags. Den 23/7, kl. 08.30 lämnade ett gäng förväntansfulla Corvetteägare Sundsvall. Färden gick E4 norrut. Efter att ha “plockat upp” några fler efter vägen blev första stopp på Hornöberget vid Högakustenbron. Där delades det ut frågeformulär med många kluriga frågor till deltagarna. På Hornöberget fanns ett 30-tal MG. MG-klubben hade förlagt en träff dit, de skulle just starta ett rally denna regntunga morgon.

hornoberget_01

hornoberget_02

mg-traff_01

mg-traff_02

Vår färd fortsatte E4 norrut, nästa stopp vid Skulebergets fot. Där genomfördes ett praktiskt prov. Förarna skulle visa att de behärskar bilen. Provet gick ut på att köra fram och stanna med höger framhjul på en skiva med en diameter av c:a 1 dm. Denna övning var nog svårare än man kan tro, stor spännvidd på avståndet till skivan. Endast Jonas Bylund lyckades pricka den.

skule_01

skule_02

skule_03

skule_04

skule_05

prov_01

prov_02

prov_03

prov_04

prov_05

prov_06

Efter denna precisionsövning fortsatte färden norrut. I Själevad lämnade vi E4 och åkte inåt landet. Efter en hel del regnande kom vi fram till Solberg, där vi stannade till vid affären för en “bensträckare”. Jag tror att affären tömdes på kunder och personal när vi parkerade utanför.

solberg_01

solberg_02

solberg_03

Så småningom kom vi fram till vårt första delmål. På Hälla Café hade Ann-Chatrin Byström och hennes personal dukat upp för fika. Vi serverades kaffe med baguetter med mycket och god fyllning. Under fikat underhölls vi av två duktiga spelemän med dragspels- och gitarrmusik. Detta fikauppehåll var nog välbehövligt, många hade börjat bli kaffesugna och hungriga.

halla_cafe_01

halla_cafe_02

halla_cafe_03

halla_cafe_04

halla_cafe_05

halla_cafe_06

halla_cafe_07

halla_cafe_08

halla_cafe_09

halla_cafe_10

halla_cafe_11

halla_cafe_12

halla_cafe_13

halla_cafe_14

halla_cafe_15

halla_cafe_16

halla_cafe_17

halla_cafe_18

Innan vi lämnade Hälla Café skulle ytterligare ett praktiskt prov genomföras. Denna gång skulle passageraren kasta pil på en piltavla som låg på marken en bit bort. Detta var nog också svårare än många trodde. Resultaten varierade stort. Bäst var Eva Jansson. Dessutom hade Ann-Chatrin, under det att vi fikat, gått runt och tittat på våra bilar. Hon hade i uppgift att utse “sin bil”, alltså den hon gillade bäst. För att hålla spänningen på topp, gjorde hon först en sväng runt bland bilarna. Sedan gick hon fram till den bil hon valt ut. Det blev Hans Elfners 61:a. En stolt Elfner fick gå fram och motta segerpokalen. Efter sedvanligt kramande och poserande, bjöd han henne på en åktur. Hon kom tillbaka helt lyrisk. Kanske har vi en ny Corvette ägare i blivande efter denna åktur.

Vill passa på att rikta ett stort tack till Ann-Chatrin och hennes personal för det trevliga mottagande vi fick och för det mycket goda fikat. Rekommenderar ett besök på detta café om ni har vägarna förbi. Caféet ser ut som det gjorde på 50-talet. För mer info gå in på www.aselebyar.nu. Klicka på Hälla och under rubriken Länkar finns historien om Hälla Café.

vinnarbilen_01

vinnarbilen_02

vinnarbilen_03

vinnarbilen_04

vinnarbilen_05

vinnarbilen_06

vinnarbilen_07

vinnarbilen_08

Kylarna riktades nu in mot Junsele. Av en händelse råkade jag hamna bakom Hans Elfners 61:a. När vi kört ungefär halvvägs till Junsele passerade vi över en vägbank med vatten på båda sidorna. Plötsligt såg jag något jag uppfattade som en vit fågel, som sprang under vägräcket. Hasse bromsade in och stannade steg ut och tittade mot vänster framhjul, konstaterade snabbt att hjulsidan var borta. Det var den fågel jag sett. Efter lite letande hittade vi hjulsidan en bit ute i vattnet. Eftersom brinken var brant, visste vi inte hur djupt den låg. Dags för “Hasse-stripping”. Försiktigt steg han ned i vattnet, som tyvärr bara nådde till knäna. Han lyckades nå hjulsidan utan att behöva blöta ned överkroppen.

badpojke_01

badpojke_02

Kan denna manöver med hjulsidan ha varit avsiktlig av Hasse. Under de regnväder som vi tidigare kört igenom, sågs han nämligen sitta och torka av insidan av bilen med en stor frottéhandduk, han hade en läkande sufflett. Kan det vara så att han kände en dragning mot vatten efter att ha torkat upp.
Utan ytterligare missöden nådde vi så Junsele. Där hade vi bokat in oss på Pensionatet. Gården blev full när 16 Corvetter och Gunnar Janssons Chevrolet Impala rullade in. Gunnar skyllde på att han inte fått några delar till sin Corvette. Som straff fick han köra en bit bakom oss andra. Snart hade vi även fyllt alla rummen och satt upp vår banderoll på balkongen ut mot gatan.

Efter det att vi installerat oss i våra rum, samlades vi för prisutdelning. Segrare i de olika momenten blev:
Frågetävlingen: Tomas Berglund och Sofi Nyberg, Ramsele.
Precisionskörning: Jonas Bylund, Timrå
Pilkastning: Ewa Jansson, Härnösand
Totalsegrare för de tre momenten: Gunnar och Ewa Jansson, Härnösand.
De fick motta en stor buckla som skänkts av Sörens Trivselresor.
Priser utdelades till samtliga deltagare. Ett tack till Motorcentrum i Sundsvall för de skänkta priserna och till Michael Wittek som lyckats få ihop priser från olika firmor.

halla_cafe_07

junsele_02

junsele_03

junsele_04

junsele_05

junsele_06

junsele_07

junsele_08

junsele_09

junsele_10

junsele_11

junsele_12

junsele_13

junsele_14

junsele_15

junsele_16

junsele_17

junsele_18

junsele_19

junsele_19

junsele_21

junsele_22

Så var det äntligen dags för middag. Vi serverades en utsökt middag med mycket och väldigt god mat. Som efterrätt serverades vi kaffe med något som liknade glass. (Vad det heter vet jag inte). Det var emellertid otroligt gott. Alla var nöjda med den myckna och goda maten.

Nu skulle vi ut på cruising. Tyvärr hade det börjat regna rätt kraftigt. Cruisingen blev därför en aning avslagen. Efter några “vändor” tog vi pensionatet i besittning igen. Det var dags att “ladda upp” inför kvällens Country & Rockfestival vid djurparken. I ett uppehåll i regnvädret var vi några tappra som vandrade dit. Några blev fast på en pub bredvid pensionatet. Där blev de kvar. Framme vid festivalplatsen bänkade vi oss vid ett långbord under bar himmel. Tänkte sitta där och lyssna på musiken och småprata. Efter en stund började det småregna. Paraplyerna åkte upp. Regnet tilltog ytterligare. Till slut var vi tvungna att förflytta oss under tak. Eftersom regnet inte verkade vilja sluta, beslutade sig jag och några till för att gå tillbaka till pensionatet. Efter lite småprat med andra “hemvändare” var det så småningom dags att krypa till kojs.

Även nästa dag var det gråmulet, dock inget regn. Så småningom hade alla hittat upp ur sängarna och få ordning på anletsdragen. Vi samlades till en lite sen frukost. Sedan var det dags att packa ihop och fara vidare mot hemmen. Hans Elfner hade då plockat bort alla hjulsidorna.

vagbild_4474

vagbild_4475

Vi vill tacka personalen på pensionatet för den fantastiska service vi fick. Att vi dessutom blev serverade mycket och väldigt god mat, gjorde inte vistelsen på pensionatet sämre.

Jag tror att alla var överens om att vi hade haft väldigt trevligt tillsammans under denna utflykt (trots regnet). Tycker synd om dem som av någon anledning inte hade möjlighet att följa med.

Arrangörer av resan var:
Undertecknad, Sören Näsholm och Michael Wittek. Årsmötet gav oss fria händer att arrangera något inför klubbens 5-årsjubileum. Årsmötet ställde även en summa pengar till förfogande, varför mycket betalades av klubben.

Med fingrarna på tangenterna. Björn Nordkvist

Publicerad 2009-11-23 klockan 12:56 i Utflykter och aktiviteter av Jonas Bylund

Inga kommentarer

Lämna gärna en kommentar om du känner för det.


Kommentera