Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

You are currently browsing the archives for the year 2011.

2011-12-03 Julbord, Svartviks herrgård

Nu är det dags igen för Y-vette’s Julbord, det blir traditionsenligt på Svartviks Herrgård 3/12. Nytt för i år är tiden kl 18:00 vilket är sista dukningen. Som vanligt anmälan till Sillerström tel 070-2517276 ring mellan 18:00-20:00. Amälan senast 2011-11-27.

Kommentera

2011-10-28 PUB-besök

Det blev som vanligt en mycket trevlig och lyckad PUB-kväll! Totalt var vi 19 st både nya och gamla medlemmar. Och kvällen fortsatte efter medlemmarnas eget tycke och smak. Några gick till Casinot och andra till Statshuset.

Kommentera

2011-09-10 Utflykt till Box whisky

Här kommer lite bilder från utflykten till Box whisky destilleri, Anders Jonasson guidade oss runt på destilleriet där vi fick följ hela processen från cisternerna med korn fram till den slutgiltiga lagringen i tunnor. Efter visningen fortsatte vi till Lugnvik där vi åt en god lunch i gamla länsmansgården. Roligt att Sollefteå var representerat genom Lars Åhman totalt så var vi nio bilar och 17 personer. På hemvägen åkte vi den slingrande vägen efter älven via Klockestrand.

Kommentera

2011-04-29 Afterwork Innergården

En mycket trevlig afterwork där 21 personer deltog, maten var en buffé bestående diverse plock mat och potatis gratäng därtill kyckling och fisk. Efter middagen var det någon som sa: ” vilken klubb, vi har precis gått med och redan varit med på två trevliga aktiviteter” kul att höra. Efter middagen hamnade gruppen på lite olika ställen, de som varit ordentliga och åkt Vette till middagen rundade av kvällen, övriga hamnade på Bishop eller Stadshuset medan en del drog vidare till Casionot för några dans steg.

Kommentera

2011-02-26 Bowling Enjoy Birsta

Årets bowling utspelade sig i Birsta, vi var ett tjugo tal som spelade. Av bildera att dömma kan man tro att någon rökt på, men det var sk cosmic bowling. det ser alltid lika enkelt ut när man står och tittar, men helst skulle man behöva staket på banan för att inte hamna i rännan. Efter tävlingen serverades Tacos som klubben bjöd på. 

Kommentera

2011-04-16 Sundsvall Custom & Hot Rod Show

Så var årets Sundsvall Custom & Hot Rod show över. Tanken var att i montern skulle en Corvette från varje generation finnas representerad, det gick bra med C3,C4,C5, och C6. Men på Fredag eftermiddagen hade vi inte lyckats få fram de två generationerna som saknades, så i panik för att vi inte skulle ha en halv tom monter så fick det bli två C6. Det verkar ju inte som om det blev så tokigt ändå, eftersom vi vann priset för bästa monter andra året i rad. Nästa gång kanske vi lyckats få tag på alla generationer. Passar på att tack er som ställt upp att bevaka montern samt lånat ut era bilar.

Kommentera

2011-03-27 Årsmöte på Café Innergården

Söndagen 27/3 avhandlades Y-vettes årsmöte, ett tjugo tal medlemmar deltog. Mötet började men en god buffé bestående av kyckling och potatis gratäng . Efter årsmötet fick styrelsen önskemål på aktiviteter, vi återkommer med närmare detaljer senare.

                                      

1 kommentar

2011-03-29 Corvette C6 med takbox

Här kommer ett bevis på att Corvetten kan användas som vardagsbil. Tycker man att bagage utrymmet inte räcker till, är det bara att inhandla en takbox så tar man med enkelhet med sig skidorna på fjäll semestern.

1 kommentar

2011-01-08 Hur man vinterförvarar

Här har vi fått ett tips från en klubbmedlem med lång erfarenhet om hur man vinter förvarar hobby bilen, glöm allt trams med att tvätta bilen och vaxa innan ni ställer undan den, det gör man när den tinat fram på våren. Samma sak gäller underhålls laddning av batteriet det är bara för fegisar. Förresten gissa vad som döljer sig i snöhögen?

    

1 kommentar

2010-12-04 Julbord, Svartviks herrgård

Så har det traditions enliga julbordet avhandlats,  tjugosju medlemmar kom. Även i år blev det Svartviks herrgård som fick förtroendet. Någon sa att det var tionde gången som klubben hade sitt julbord här. Mellan varven av mat så visade Hans Wennberg Y-Vettes senaste kollektion av kläder som några passade på att beställa.

Efter middagen överraskade Hans med ett lotteri där diverse priser lottades ut, vilket var ett uppskattat inslag.

Själv hade jag nästan trott att Christer Sjödin skulle komma åkande i sin nya C6:a kvällen till ära, för några år sedan åkte han C5:a till klubbens julbord. Men det blir nog inte förrän till våren han dyker upp i sin nya Vette.

     

Kommentera