Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

You are currently browsing the archives for the year 2013.

Nu är det jul igen!

Även om inte snön har kommit, så visst känns det som att julen snart är här. Parkeringen i Birsta är fullpackad och det är långa bilköer till och från Birsta, bilförare som hänger på tutan och vinkar till de andra bilförarna som tränger sig fram i rondellen (eller var det något annat han gjorde med handen). Ja listan kan göras lång men varför stressa!  Ta det lugnt och njut även innan jul.

Vi i styrelsen önskar dig och din familj en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kommentera

2013-09-28 Höstrallyt

På årets höstrally hade Y-vette hand om en kontroll vid skidstadion Skönvik. Kontrollen bestod i att man skulle kasta tändstickor så långt som möjligt, det låter enkelt men det var många som gick bet. Dessutom hade vi en tips runda, på området. Dagen till ära hade vi flaggat med en Corvette flagga.

Kommentera

2013-04-07 Y-vettes årsmöte

Bättre aldrig än sent eller hur man brukar säga, här kommer i alla fall bilderna från årsmötet. Som i år hölls i Brf Bosvedjans samlingslokal. Efter årsmötet bjöd klubben på mat och dryck. Som ni ser på bilderna så har vi fått ner medelåldern rejält med hjälp av Jonas Bylunds dotter. Under tiden buffén serverades visades en road movie från USA. Det händer en hel del i klubben under året, det gäller bara att följa med.

Kommentera

2013-08-31 Sundsvalls street car festival

Här kommer lite bilder från helgens träff på Sundsvall raceway. Bilderna kommer från vår kände skrotbils fotograf, men denna gång har han ju lyckats hitta snygga Corvetter.
Till träffen kom femton Corvetter, en av deltagarna var extra lycklig eftersom han precis hämtat sin nya C6:a. Några provade på bankörning, det är däremot okänt vilka tider som presterades.

Kommentera

2013-08-25 Bilder från SM backtävlingen på södra berget

Hej igen. Var och hjälpte till på SM backtävlingen på Södra Berget i Sundsvall nu i helgen, där tävlades också i drifting. Numera finns två “Fast-Freddy” i Sverige. Den mindre kände heter Sjödin i efternamn och han kör INTE rakt fram men “burnar” betydligt längre än Stockholms “pickisen”. Gamla SMK-killar, såna som kan sladda omkring i skogen, sa helt spontant: “Otroligt hur grabbarna kan hantera sina bilar, på torr asfalt, verkligen imponerande”. Ni som inte sett drifting i verkligheten, och är bilintresserade, ni har missat nått. Hoppas vi syns till helgen på Sundsvalls Raceway. Se filmen genom att klicka här.   / Mats S  

Kommentera

2013-07-27 Bilder från Motorveckan

Några Y-vette medlemmar besökte Motorveckan i Lycksele och har skickat in lite bilder därifrån, här kan ni se några av dem. Fotografen är envis och vill helst fota lite annorlunda gamla och slitna fordon (så länge inga andra skickar in bilder lär han nog fortsätta) fina kärror har alla sett.
Ja med 30,000 besökare lär det finnas en och annan finbil. Vice ordförande ses skymta förbi i en… ja inte är det en Corvette i alla fall.

Kommentera

2013-08-14 bilder från Mittsverigebanan

Här kommer lite bilder från klubbens besök på Mittsverigebanan, kvällen började med hamburgare hos Brogrillen i Skönsberg. Under tiden vi åt kom en rejäl regnskur som kunde fått vilken Corvette ägare som helst att vända hemåt. Men innan det var dags att åka mot Härnösand så var vädret riktigt bra. En del tyckte att hastigheten var i lägsta laget, risk för att motorn skulle sota igen. Men det togs igen det på hemvägen.

Kommentera

2013-07-05 Bilder från Power big meet

Här kommer bilerna från Y-vettes resa till Power big meet, som synes så verkar det behövas större bilar eftersom alla inte får plats på insidan. Vår fotograf Sillerström har en viss förkärlek till mer udda bilarna, några kan ni se nedan. Möjlighet till långdistans priset för Sundsvallsborna verkar svåruppnåeligt eftersom en Corvette från Ryssland letat sig till Västerås.

1 kommentar

2013-06-13 Sommarutflykter

Om ni letar någon plats att åka till så kan hamnen på Onsdagar vid 18:00 vara ett tips, där brukar en och annan Y-vette medlem dyka upp för att “kick some tires”.
På Streetrulers onsdagsutflykter är Y-vettes medlemmar välkomna att följa med, samlingsplats hittar ni enklast på Streetrulers hemsida http://www.streetrulers.se titta i gästboken. Slutmålet brukar var hemligt och där finns oftast något gott att äta och dricka.

1 kommentar

Corvette C7!

Ja, nu har vi sett den. Och den är grymmare än nånsin.

Stingray! 🙂

 http://www.chevrolet.com/new-2014-corvette/ 

Bild

Bild

1 kommentar