Y-vette Corvette Club

A Corvette club in the middle of Sweden

Du ser arkivet för följande månad: 2014-08.

Tre funktionärer sökes

Vi behöver tre funktionärer till som ska hjälpa Kjell Isaksson med en kontroll på höstrallyt lördagen den 27e september. Vi uppskattar även förslag på olika aktiviteter som man kan göra på kontrollen.

Kontaktperson Kjell Isaksson 070-6040266

Uppdatering:
Hans Hellström har anmält sig. Två till saknas.

Kommentera

2014-07-25 Motorveckan Lycksele

Några rader från oss som besökte Motorveckan helgen 25-27/7. Några startade från Sundsvall på fredags morgonen för att sedan sammanträffa med medlem nr 2 och 53 vid Scandic Syd i Umeå. På vägen från Umeå mot Lycksele stannade vi till för en bensträckare och glass vid lanthandeln i Granö vilket var vädligt uppskattat av kassörskan. I Lycksele besöktes motorstadion för att kolla in något som kallas för “Red hot Race” senare samma kväll var det Con Cour De charme som var lika mycket show som bil uppvisning. På Lördag efter frukost var det Yankee cars and Classic på “Gamm-platsen”. Ett verkligt naturskönt område vid Umeälven, där träffade vi likasinnade från bla Nordic Corvette klubb och folk från Street Rulers. På kvällen satt vi och drack “pick-nic” i det gröna samtidigt som cruisingen passerade framför oss. Flera av oss körde nedcabbat i närmare 80 mil och ingen hade långbyxor på sig under hela helgen. Vi badade “hejvilt” i Umeåälven vid hotellet där vi bodde, 25-26 grader i vattnet, Magnus påstod att han frös lite om fötterna, han var även orolig för sin “permanent” men även han hamnade i spat. På Söndag åkte vi “inlandet” hem och stannade bla till vid hälla-café där vi var fär 10 år sedan vid vårt 5-års jubileum. cafeét ser likadant ut idag även om är en ny ägarinna. Sammantaget är jag övertygad att alla är nöjda med resan, sällskapet och vädret. Vi ser fram mot nästa långresa med Y-vette.

Noterat av “reseledaren”

Kommentera

Sandslån på lördag 9e augusti

Hej Jag och en kompis tänker åka upp till Sandslån på Lördag. Vi tänker starta vid 11:00 och är det någon som är sugen att följa med så träffas vi vid Highway Hotel, norra utfarten i Härnösand. Det skulle var kul om vi blev flera. Här kommer en länk till vad som händer där uppe i Sandslån. Är någon intresserad så finns jag på 0732752506 http://www.riverside-cruisers.se/

Mvh Tomas Libell

riverside_2014

1 kommentar

2014-06-28,29 Bollnästräffen

En kort redogörelse från träffen av nr. 1, Björn Nordkvist.

En träff för Corvette, Jaguar, Ferrari, Mercedes och Miata MX-5.

Vid avresan från Sundsvall vid 7-tiden sken solen från en blå himmel. I höjd med Hudiksvall började det duggregna. Sedan småregnade det till och från hela dagen.

Efter sedvanlig samling bar det iväg i kortege genom Bollnäs centrum. Totalt var det c:a 60 bilar som samlats, varav 5 bilar från Y-vette. Resan gick sedan till Trönö kyrka. Där fick vi en mycket intressant redogörelse om branden och återuppbyggnaden av kyrkan.

Nu började alla bli hungriga. Kylarna riktades mot Restaurang Kungsholmen. Ägs bl.a. av Billan Westin (f.d. skidåkerskan). Där bjöds vi på en utsökt lunch med bl.a. wokad fläskfilé med tillbehör.

Kungsholmen

Mätta och belåtna bar det via kringelkrokvägar tillbaka till Scandic hotell och uppställning ned mot sjön.

Under kvällen blev det sedvanlig lotteridragning med massor av fina vinster. Finaste bil av respektive märka röstades fram. Kenneth Lundgren från Y-vette vann priset för  finaste Corvette med sin fina 72:a.

Stolt Vinnare

Stolt Vinnare

Efter en mycket god och väl tilltagen supé blev vi underhållna av två fartfyllda tjejer som var fantastiska att sjunga. De lyckades med konststycket att få med sig publiken.

Söndagen bjöd på regn med små avbrott. Vi åkte till Träslottet i Arbrå för avskedsfika. Där kunde den som ville handla div. nyttigheter. Sedan var det dags att ta avsked efter en mycket trevlig helg. Var och en åkte hem till sitt.

Ett stort tack till Charlie och gänget för en trevlig helg. Ser redan fram mot nästa år.

 

Kommentera